Известие

Collapse
No announcement yet.

добри ли са jtd двигателите на алфите и т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• добри ли са jtd двигателите на алфите и т.н.

Здравейте, искам да си купя кола 8000 до 9500лв. Намерих една 166 от 2001-ва 2,4jtd за 9500, какво мислите добра ли е цената, може ли да се намери нещо по изгодно. Поначало от всички слушам че алфите са калпави коли - вярно ли е това особено за jtd-тата (само за тях съм чул че са добри). 156 също много ми харесват - ако може да споменете някой друг кусур, лесно ли се разваля електрониката и т.н. А да и къде мога да намеря този БОБО за да ми прегледа колата - адрес, тел.
    Благодаря предварително
    ... някой кефи ли се на ланчиа либра?
    lqlqlq

капризна кола като алфа на тая цена, оглеждай се за проблеми по нея. Най важно огледай двигателя дали работи добре окачването да е наред и електрониката.. климатика дали работи това е в общи линий.
    Ще потърса на Бобо номера в някоя тема го имаше..
    landikar
    Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Ами цената е леко нисичка. Обикновенно такива имат някой проблеми за доизкусуряване после. Ако ще я взимаш задължително при Бобо да я огледа защото цените на частите са майка плаче. Този мотор е железен, трябва му единствено хубава нафта от Еко елда примерно и редовна смяна на масло, та за него не се притеснявай. Най често срещаните проблеми са дебитомер (който е Бош демек немски) и термостат който не е скъп около 100-тина лева е. Хубава кола е но имаи предвид че си е скъпичка за потдръжка

Comment

Re: добри ли са jtd двигателите на алфите и т.н.

Първоначално публикувано от netrezven
        ...Намерих една 166 от 2001-ва 2,4jtd за 9500, какво мислите добра ли е цената...
        Цената е добра за ЖТД, зависи в какво състояние е.

...може ли да се намери нещо по изгодно...
        Е колко по-изгодно искаш за лимузина от този клас? Особено за 2001? Я виж БМВ или Ауди от тая година колко е.

...Поначало от всички слушам че алфите са калпави коли - вярно ли е това особено за jtd-тата (само за тях съм чул че са добри)...
        Не съм забелязал да са по-калпави от останалите. Ако слушаш "всички" трябва да караш кола като "всички". Аз пък не ща да съм като "всички" и затова си ме кефи Алфата. А ЖТДто е първият комън рейл дизел в серийно производство и е много добър двигател. А ако говорим за 2001, повечето прехвалени германци от това време са със система помпа-дюза, която вече излиза от употреба, след като всички производители въвеждат комън рейла.

....А да и къде мога да намеря този БОБО за да ми прегледа колата - адрес, тел.
        http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814

Аз като харесах моята му се обадих и дойде на място в автокъщата да й прочете компа и да я огледа. После ми направи обслужването + ремонт на турбината и др.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

А, да. Както казва Гиги, частите са цифра, така че приготви още 3К за застраховки, обслужване и ремонти. Моята като я взех, на 4-тия месец правих предница за 1000+ лв. Консумативите само за мотора са около 400 лв, отделно накладки дискове и трансмисионно масло горе-долу пак толкоз, застраховките 1000+, комплект читави гуми е между 600 и 1200 лв и т.н.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Пичове, я кажете, моля ви, какво включва задължителното обслужване за 2,4 JTD и приблизителни цени? За нов внос става въпрос
            Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.

Comment

Re: добри ли са jtd двигателите на алфите и т.н.

Първоначално публикувано от Коки
              Не съм забелязал да са по-калпави от останалите. Ако слушаш "всички" трябва да караш кола като "всички". Аз пък не ща да съм като "всички" и затова си ме кефи Алфата. ...

Comment

Първоначално публикувано от Andy
                Пичове, я кажете, моля ви, какво включва задължителното обслужване за 2,4 JTD и приблизителни цени? За нов внос става въпрос
                Ангренажен ремък с ролки това е най задължителното вече по избор и препоръчително е, пистов ремък с ролки (тук може да е зле и демпферната шайба която е цифра) горивен филтър, масло и маслен филтър, въздушен филтър и филтъра на климатика. Ако си маняк може да смениш антифриза и спирачната течност.

Comment

Ами общо взето всичко както е описано в поста преди мен на колегата и като обобщим всичко това е около 1200лв да речем.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Благодаря ви!
                    Радвай се на това, което имаш, докато работиш за това, което искаш.

Comment

Извинете за спама, ма имам едно въпросче:
                      Има ли Алфа 166 2.4ЖТД с верига, а не с ремъци?!
                      Благодаря предварително.
                      Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                      Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                      Alfa Romeo 90 2.0 '87
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos
                        Извинете за спама, ма имам едно въпросче:
                        Има ли Алфа 166 2.4ЖТД с верига, а не с ремъци?!
                        Благодаря предварително.
                        Има, ако си носиш някоя велосипедна верига за самоотбрана
                        Volvo XC90 D5 '06
                        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от gigi
                          Ангренажен ремък с ролки това е най задължителното вече по избор и препоръчително е, пистов ремък с ролки (тук може да е зле и демпферната шайба която е цифра) горивен филтър, масло и маслен филтър, въздушен филтър и филтъра на климатика. Ако си маняк може да смениш антифриза и спирачната течност.
                          Аз си мисля, че всичко което спомена колегата gigi, важи са всички нововнесени автомобили, без значение от марката и модела

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist
                            Първоначално публикувано от gigi
                            Аз си мисля, че всичко което спомена колегата gigi, важи са всички нововнесени автомобили, без значение от марката и модела
                            + маслото на скоростната кутия. Моята нямаше следи от течове, но въпреки това имаше останали 700-800ml от 1.6l.
                            166 2.4 JTD

Comment

Working...
                            X